Den felles parolen for dagen var "Kamp mot rusgift - ja til rusen livet gir deg" .Det materiellet som var utarbeidet sentralt, en plakat og en løpeseddel, fikk god spredning over hele landet, og det var for lite opplag til å dekke etterspørselen.

- Responsen var uventet og gledelig stor, sier Anders Torgersen, talsmann for markeringa av dagen. -Både politikamre, helse- og sosialetat og frivillige organisasjoner var aktive i markeringene rundt omkring, forteller han.

- Den positive vrien, at vi ikke bare bekjemper narkotika og andre rusgifter, men at vi også er for noe, nemlig "den rusen livet gir deg", ble meget godt mottatt av mange, sier han. Også lederen for FNs narkotikaprogram, Hans Emblad, skrev følgende i sin hilsen til arrangementet i Oslo:

"FN's internationella dag mot narkotika 26. juni som nu uppmärksammas i Oslo med det livsbejande mottot "kamp mot rusgift - ja til rusen livet gir deg" är ytterligare ett uppmuntrande och viktigt exempel på det norska folkets klara och konstruktiva engagement som säkert kommer att ge eko också i andra delar av världen".

Et 50-talls medlemmer fra de frivillige organisasjonene hadde trosset EM-finalen i fotball og deilig sommervær og møtt opp i Folkets hus i Oslo for å høre regjeringas spesialrådgiver på narkotikaspørsmål, Ketil Bentzen, som ga en orientering om narkotikapolitikken i Norge, mens Martha Rubiano Skretteberg, juridisk konsulent i Rusmiddeldirektoratet, tidligere rådgiver for den colombianske regjering, orienterte om situasjonen i Latin-Amerika (Se egen artikkel). En merket seg at de fleste statlige og kommunale instanser som har aksjer på narkotikaområdet, glimret med sitt fravær.