Markeres over hele verden

FNs internasjonale dag mot narkotika og ulovlig narkotikaomsetning 26. juni

Publisert 2020-06-24

FN oppfordrer hvert år medlemsland og organisasjoner og enkeltpersoner til å markere arbeidet mot narkotika på samme dag, 26 juni.

FN oppfordrer hvert år medlemsland og organisasjoner og enkeltpersoner til å markere arbeidet mot narkotika på samme dag, 26 juni. Ved resolusjon 42/112 av 7. Desember 1987 vedtok FNs generalforsamlig å markere den 26. juni som den Internasjonale dagen mot narkotikamisbruk og ulovlig narkotikaomsetning, som et uttrykk for dets besluttsomhet til å forsterke innsats og samarbeid for å oppnå målet om et internasjonalt samfunn fritt for narkotikamisbruk. 

Denne markeringen hvert år av enkeltpersoner, lokalsamfunn og ulike organisasjoner over hele verden har som mål å skape oppmerksomhet om de kjempestore problemene som ulovlige narkotika betyr for samfunnet.

I år er slagordet: «Bedre kunnskap for bedre omsorg»

Better knowledge_300x104.png

FN skriver: «I det siste er det feltet som er opptatt av verdens narkotikaproblem blitt infisert av feilinformasjon av mange slag. Temaet for “International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking» I 2020, «Bedre kunnskap for bedre omsorg» understreker behover for å forbedre forståelsen av verdens narkotikaproblem og hvordan i sin tur bedre kunnskap vil føre til sterkerre internasjonalt samarbeid for å motarbeide dets innvirkning på helse, mydighetsutøvelse og sikkerhet.»

FMR markerer dagen på våre sider, www.fmr.no, og på sosiale media. I tillegg vil vi oppfordre alle til å skrive under på Foreldreoppropet mot narkotika, som du finner her: www.foreldreoppropet.no