Enkelte foreldregrupper har henvendt seg til flere forebyggingsorga.nisasjoner, med spørsmål om å få i gang en aksjon. Svaret ble Foreldreoppropet mot narkotika, som er en invitasjon til alle om å skrive under på et opprop, under overskriften: «Ikke driv sjansespill med ungdommen vår». 

Du kan også gå inn på www.foreldreoppropet.no og gi din stemme til dette.

foreldreoppropet.png

Styrk dagens forebyggende lovverk mot narkotika

Vi vil ha en annen rusreform!

Ungdom i Norge er blant dem som bruker minst narkotika i Europa. Det viser at mye i vår politikk fungerer. Politikken legger vekt på å forebygge, ikke å straffe. Den gir samtidig et tydelig signal til unge. Dette må vi ta vare på, for å unngå at unge får fremtiden ødelagt. 

Et regjeringsoppnevnt utvalg har nylig foreslått hvordan vi kan avkriminalisere narkotika i Norge. Forslaget går lenger enn hva en har gjort i andre europeiske land. 

Selv om bruk og besittelse av narkotika fortsatt skal være forbudt er det i praksis ikke foreslått noen konsekvenser for dem som ikke vil ta i mot hjelp frivillig. Ungdommer kan besitte store brukerdoser med narkotika uten at det får andre konsekvenser enn at stoffet blir tatt fra dem hvis det blir oppdaget. 

Vi er redd forslaget vil føre til at flere unge vil bruke narkotika.

AdobeStock_241557793-lite.jpg

Hovedproblemene med forslaget til rusreform er at vi mister gode virkemidler som holder unge mennesker unna narkotika:

  • Ungdom mister gode grunner til å si nei til narkotika
  • Vi foreldre mister en viktig støtte fra storsamfunnet
  • Politiet mister virkemidler for å avdekke rusbruk

I dag får ungdom som tas for bruk og besittelse av små mengder narkotika god oppfølging som gjør at mange slutter med narkotika. I det nye forslaget blir det i stor grad opp til ungdommene selv om de ønsker å motta noe hjelp.

Ungdommen kan ikke overlates til seg selv. Det er et ansvar hele storsamfunnet må ta. Derfor sier vi nei til forslaget til rusreform, og ønsker å styrke dagens opp.følging for å hjelpe ungdommer ut av rusbruk.