Anne-Kat. Hærland-saken:

Fyllekjøring og fleip

Publisert 2003-11-15

Anne-Kat. Hærland kjørte bil og krasjet to ganger - med en promille på 1,26. Fredag var fyllekjøring gjenstand for fleip og moro i NRKs "Nytt på nytt".
Wenche Thorsen (40) fortviler over NRK og programmet «Nytt på nytt», der det i går ble fleipet og ledd av Anne-Kat. Hærlands fyllekjøring.  I sommer ble sønnen Marius (15) meid ned og drept av en sjåfør med høy promille. - Det er som å helle salt i såret. At det går an å spøke om noe så grusomt. Det er opprivende.  Det er som om de ikke forstår hva de tuller med. Denne gangen gikk det bra, ingen ble skadet. Men jeg vet ikke om de vet hvor vondt det er å miste noen. At landets kjendiser lager humor rundt et så alvorlig tema, opprører. Folk må få øynene opp for hvor farlig det er å sette seg bak rattet i alkoholpåvirket tilstand, sier Wenche Thorsen til VG.

Også andre reagerer på at fyllekjøring gjøres om til et tema for humor. Både Trygg Trafikk, NAF, og Forbundet Mot Rusgift kritiserer at de tre andre deltakerne i humorprogrammet Nytt på Nytt gang på gang kom tilbake til og insisterte på at Anne-Kat. Hærlands fyllekjøring var et morsomt tema. Fyllekjøring er et alvorlig lovbrudd, som samfunnet har satt strenge straffer for. Hærland vil få en stor bot og i tillegg kanskje en ubetinget fengselsstraff for det hun har gjort. I programmet la hun seg flat, og beklaget det hele. Men gjaldt beklagelsen det hun hadde gjort, eller at hun ble tatt?

Kari Werner Øfsti, konstituert kringkastingsdirektør, forsvarer Nytt på Nytts håndtering av saken.

Du kan lese oppslag i Dagbladet , i VG, i Bergens Tidende og i TV2s nettavis .

Fyllekjøringen  og håndteringen av den i Nytt på nytt blir nå tatt opp i Kringkastingsrådets møte den 11. desember.

Les mer om dette her.