”Spør du politiet som hver helg må slåss med helgefylla over hele Norge, eller forskerne som har brukt tid på å granske emnet, får du svar: Drinkene koster mer enn de smaker, sett med fellesskapets øyne. Det finnes nok av dokumentasjon på at reduserte skjenketider resulterer i mindre vold.Derfor støtter Det kriminalitetsforebyggende råd en slik innstramming. Og vi er ikke alene: Mens flertallet av Norges kommuner de siste åra har brukt sin selvbestemmelsesrett til å liberalisere skjenkepolitikken, har flere norske kommuner nå snudd – etter innstendige oppfordringer fra politiet", skriver Berg.

Et sitat fra høringssvaret fra Oslo er leseverdig også i nasjonal sammenheng, sier Berg, og henviser til en høringsuttalelse fra Oslo Politidistrikt:: «Kommunen toer sine hender for de ulemper som følger med behovet for å ha et variert og pulserende uteliv mange timer etter at våre naboer i Europa har gått til ro, og lemper ansvaret over på politi, staten og bevillingsinnehaverne – og på de mange som påføres sykdom og skade».

Som hele regjeringens spesialorgan for kriminalitetsbekjempelse vet Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) at forebygging er mye mer enn å peke på hva alle andre kan gjøre. Forebygging handler om å ta sin håndfaste del av et stort, felles ansvar", skriver Berg.

Du kan lese hele innlegget i Aftenposten.