Foreløpig er det bare uttalelsene som er positive til sprøyterom som er blitt referert i media. Helsetilsynet, har uttalt seg omtrent som sist, og sier ja til regjeringens forslag om sprøyterom uten helsepersonell. Du kan lese en omtale av uttalelsen her og her. Selve uttalelsen kan du lese her

Den Norske Lægeforening har også uttalt seg positivt om sprøyterom, men de krever absolutt at helsepersonell skal være tilstede for at de skal kunne akseptere forslaget. Du kan lese en pressemelding fra legeforeningen her og selve uttalelsen her. En omtale i Aftenposten finner du her .

I Stavanger kommune gikk helsepolitikerne, bortsett fra Arbeiderpartiet og Pensjonistpartiet inn for sprøyterom, men her skal saken opp i formannskapet før høringsuttalelsen sendes. At Arbeiderpartiet går i mot er oppsiktsvekkende, fordi partiets representanter har vært blant de viktigste pådriverne for forslaget på Stortinget.

Odd Kristian Reme (Ap) henviste til at FN har gitt uttrykk for at sprøyterom vil være brudd på de internasjonale narkotikakonvensjonene og at Stavanger er med i European Cities Against Drugs som har gitt sin tilslutning til disse konvensjonene.

- Jeg mener vi heller bør vurdere å styrke andre lavterskel- og helsetilbud til narkomane fordi det er dokumentert at disse reduserer antall overdosedødsfall, sa han og mente at det også var problematisk at helsepersonell skulle se på at narkomane satte sprøyter på seg selv.

- Det kan være et første skritt mot at de hjelper dem med å sette sprøytene. Jeg mener vi beveger oss inn på et vanskelig område, sa Reme.

Du kan lese om debatten blant Stavangers politikere her.