FMR og russen:

Alkoholfri folkefest for kreftsaken i Oslo 12. mai 2005

Publisert 2005-05-02

Forbundet Mot Rusgift arrangerte og Russen inviterte til veldedighetskonsert
på St. Hanshaugen fra kl 17-19. Russen ønsket å vise seg fra en annen side; ansvarsbevisst ungdom som ønsker å spre glede for barn og ungdom som opplever stor sorg i livet sitt. Konserten var gratis, men de besøkende ble oppfordret til å gi et bidrag.
Russen gleder seg til veldedighetskonsert
Presidenten for Oslo og Akershusrussen, Sophie Fuglesang fra Rud skole, her sammen med Christer Kjølstad, Oslo Handelsgym og Beata-Alice Antoniewicc, Hartvig Nissens skole, forteller at russen vil gå rundt med bøsser for å samle inn penger til kreftsaken under arrangementet på St. Hanshaugen 12. mai i håp om å bidra til lyspunkter i hverdagen til disse barna. De kjenner seg ikke igjen i alle de negative mediaoppslagene.

Torsdag 12. mai kl 1700-1900

Konserten avr til inntekt for barn og ungdom som har noen i familien eller vennekretsen med kreftdiagnose. Et par timer med musikk og dans fra mange verdenshjørner bidro til en hyggelig ettermiddag for enhver smak, for store og små. Russen i Oslo og Akershus samarbeider med Forbundet Mot Rusgift om dette arrangementet. De ønsker å vise at russen står for så mye mer enn slik de oppfattes gjennom media. På programmet sto afrikansk trommemusikk, salsaundervisning og to populære grupper - Elektrocutango og den DJ Malika Rasmussen, electro arabic club
Russen ser på avisoppslag

Flott innsats

- Hvert år opplever 3.000-4.000 barn og unge at deres foreldre, søsken eller en annen de er glad i, får kreft. Det vil si at mange tusen barn lever over flere år med alvorlig sykdom hos noen i familien eller vennekretsen. Det er flott at russen i Oslo og Akershus tar ansvar og gjør en innsats for denne gruppen, sier Terje Mosnesset informasjonssjef i Kreftforeningen.

- Forbundet Mot Rusgift har stor respekt for det tidkrevende arbeide russestyret i Oslo og Akershus har lagt ned for å vise at de er ansvarsbevisst ungdom som ønsker å spre glede i russetiden. Vi vil derfor gjerne være medspiller til dette arrangementet, sier lederen i Forbundet Mot Rusgift, Knut Reinås. – Vi tar det økonomiske ansvaret for gjennomføringen som vi er sikre på at russen vil gjennomføre på aller beste måte. Russen vil holde seg unna alkohol denne kvelden, og heller satse på musikk og dans som gir en positiv rus i tillegg til kan skape gleden av å hjelpe andre.


  1 / 5 
 
Ringdans 
Ringdans