"Det erkjennes nemlig i kommunens egen høringsuttalelse at etablering av sprøyterom sannsynligvis ikke vil ha noen særlig dødsfallsforebyggende effekt. Hovedargumentet fra Byrådet er en tanke om at sprøyterom vil føre til økt opplevelse av verdighet for narkomane. I tillegg uttrykkes et ønske om flytte narkotikaproblemet vekk fra det offentlige rom, slik at det blir til mindre sjenanse for alle oss andre, "vellykkede". Dette minner mer om en kapitulasjon ovenfor rusmisbruk enn et reellt ønske om å jobbe for økt verdighet og bedrede livsvilkår for de som sitter nederst ved bordet.

Innføring av sprøyterom vil være et uheldig linjeskifte i narkotikapolitikken, og sprøyterom kan etter min mening vanskelig ses på som god eller hensiktsmessig omsorg i forhold til tunge narkomane. Fokus flyttes fra forebygging og behandling, til det å lindre følgevirkninger av narkotikamisbruk. Sprøyterom vil dessuten kunne gjøre omsetning og bruk av illegale narkotiske stoffer mer akseptabelt ved å skape et område med unntakstilstand i forhold til lovverket. Dette er et svært farlig signal å sende både til ungdom og til rusmisbrukere som ennå ikke kan betegnes som "tunge".

Det kreves langt mer enn noen minutter i et sprøyterom for å løfte tunge narkomane ut av elendighet og gi økt verdighet. Derfor sier vi i Hordaland KrFU nei til sprøyterom, men et rungende ja til stadig å styrke kapasiteten for avrusning, behandling og ettervern. Dette er tiltak som på en langt bedre måte tar den narkomanes livssituasjon og behov for verdighet på alvor."

Dette skriver bl.a. Ola Johan Settem 1.nestleder, Hordaland KrFU i avisa Norge i Dag.  I Bergens Tidende kan du se hvordan de ulike politiske partiene i Bergen hittil har stilt seg.