Lars Olav

Hvorfor syns du det er ok å være edru?
Det kan være veldig mange gode grunner til å være edru utover de opplagte slik som at en er gravid eller skal kjøre. Hvis man er edru får man med seg så utrolig mye mer, man opplever rett og slett mer av hva som skjer. En har dessuten mange flere valgmuligheter, og en har ingen problemer dagen etterpå. I tillegg gjør en ikke så mye dumt som en kan komme til å gjøre i fylla.

Hvordan oppleves det å være edru?
Det oppleves veldig flott. Jeg opplever at man utvikler mye mer de sosiale sidene ved seg selv fordi man ikke bruker rusgifter som bare hemmer en. Mange bruker alkohol for å komme i form og tørre ting de ellers ikke tørr, men dette virker for meg veldig trist. Jeg har det veldig moro uten alkohol, og kan finne på like mye sprell som de som er alkoholpåvirket.

Må vi han en unnskyldning for ikke å drikke?
Egentlig burde det ikke være slik at man må ha det, men i enkelte sammenhenger blir en sett litt rart på når en ikke drikker. Noe som har overrasket meg er at det ofte har vært mye lettere å si nei takk til alkohol på fester der idrettsutøvere har vært til stede enn på vanlige fester på byen i Oslo. Den absolutt verste plassen å ikke drikke var på en release fest på Hennie Onstad museet. De hadde kun servering av alkohol, og ingenting annet.

Må vi forklare hvorfor vi ikke drikker?
Nei, det må vi ikke. De som ikke aksepterer at folk ikke drikker er det ikke stort og si om.

Hva legger du i ordet fest?
En fest er en sammenkomst der alle slapper av, og tar seg et avbrekk fra hverdagen. En snakker med venner, flørter med de en liker, danser og har det moro. Det er fullt mulig å ha fester uten alkohol, problemet er bare at utelivsbransjen som stort sett har monopol på de bra utestedene kun tjener penger på alkoholen og de er ikke interessert i å gi slipp på den.

Hva er den viktigste ingrediensen i en vellykket fest?
Den aller viktigste ingrediensen er godt humør fra arrangørers side, og gjerne litt fantasi rundt hvordan lokalet er pyntet. Dessuten er det veldig viktig med god musikk.

Hvordan opplever du å være edru på fest når de andre drikker?
For meg går det helt fint. Jeg vet godt hvordan fulle mennesker oppfører seg og derfor er det ikke noe problem å forholde seg til dem.

Hva svarer du når andre spør hvorfor du ikke drikker?
Jeg for min del pleier alltid og takke nei til alkohol med bisetningen «Nei, takk, jeg er seriøs idrettsmann og det går bare ut over karrieren». Dette blir som regel bare tatt veldig morsomt og da tuller man bort at man ikke drikker. Eneste gangen jeg har hatt negativ kommentar til den var da jeg akkurat hadde sagt det og John Arne Riise snudde seg med en Smirnoff Ice og sa at jeg satte han i dårlig lys (noe som selvfølgelig bare var morsomt ment).

Dersom du arrangerer en alkoholfrifest, hva gjør du for at den skal bli vellykket?
Det kommer an på om det er hjemme eller en større sammenheng. Er det hjemme blir det god musikk og gjerne singstar eller noe annen underholdning. Dessuten er det bra med mye alkoholfritt drikke og noe å bite i som potetgull eller noe slikt

Hva skal til for å framkalle lykkefølelse hos deg?
Det er mye som fremkaller lykkefølelsen i meg. Det å bli kjent med nye spennende mennesker eller hvis man har oppnådd noe som er viktig for en selv. Jeg samler på autografer og skal ikke legge skjul på at lykkefølelsen absolutt er tilstede når en akkurat greier å få autografen til f eks Bruce Springsteen.

Bruker du alkohol i en slik sammenheng?
Jeg bruker aldri alkohol. Jeg greier meg så utrolig flott uten den rusen at jeg har valgt den helt bort.