- Flere frivillige organisasjoner har krevd en alkoholfri profil under OL. Hva mener du om dette kravet?

- Jeg har selv vært med på å stemme for det alkoholrestriktive vedtaket som skal gjelde under OL. Målet til LOOC-styret har vært å følge den alkoholpolitiske linje som er vanlig, dvs. en forsiktig linje. Alkohol skal ikke forekomme på idrettsarenaene. Ved representasjon blir alkoholbruken begrenset.

- Har styrets vedtak blitt påvirket av pressgruppers krav?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vedtaket er et resultat av styrets egne vurderinger.

- Vil LOOC på bakgrunn av sitt alkoholpolitiske vedtak påvirke andre instanser som har ansvar for andre deler av arrangementet, som f.eks. IOC og Norges Olymiske Komite til å følge LOOCs alkoholpolitiske profil?

- Styret er opnevnt av staten til å gjøre et best mulig arbeid for LOOC. Det er klart at i enkelte sammenhenger ønsker vi å påvirke de aktuelle instanser, men akkurat i denne konkrete saken forholder vi oss til LOOC.

- Du har jo selv tatt et personlig standpunkt mot bruk av alkohol og andre rusgifter. Føler du at du har en spesiell rolle i LOOC for å fremme den alkoholpolitiske profilen?

- Jeg har hatt jobber der jeg har vært nødt til å behandle alkoholpolitiske saker, og det har jo hele tiden vært totalvurderinger som har måttet ligge til grunn for avgjørelser. I LOOC-sammenheng vil det også være på samme måte. Min oppgave er å gjøre en best mulig jobb for LOOC. Det betyr klart at også personlig syn spiller inn, men noen spesiell rolle - nei.

- Avslutningsvis, er det vanskelig å være avholdsmenneske, når du skal representere LOOC?

- Om det er vanskelig? Overhodet ikke. Det er jo bare hyggelig det!