Politi

Følgende budskap ble sendt til russen våren 2006: Husk at bøter er ikke bare å betale en regning - de kan gi konsekvenser resten av livet.

Ikke alle er kjent med lovverket og hva det blir gitt bøter for. Enda flere mangler kjennskap til konsekvensene av bøter. Å bli bøtelagt betyr ikke bare å betale. Det betyr at du kommer i politiets rulleblad, hvor noen forseelser blir strøket etter fem år, andre står resten av livet. Mange yrker krever helt rent rulleblad. Blir det krevd utvidet attest er mange dører stengt.

Dessuten trenger du visum for å besøke en rekke land. Det føles urettferdig når et land nekter deg adgang mange år etter russetiden på grunn av en ordensforstyrrelse. Det er dumt å komme i en slik situasjon bare fordi man ikke følger reglene.

En rundspørring til 26 politidistrikter viste at russen har forstått alvoret. De fleste av dem har registrert langt færre anmeldelser enn de foregående år. Ingen av de 26 politidistriktene melder om at russen har hatt en verre oppførsel enn tidligere.