Olaf Tufte
Foto: Sportsavings

Jeg er en ganske fri person, som gjør det jeg selv har lyst til. Og setter mine egne grenser. De grensene er det jeg selv som styrer. Om noen ikke respekterer mine grenser, så har jeg ikke noe vanskelig med å kutte han av. Viktig å ha mot til å ta egne avgjørelser, og mot til å stå for dem..

Jeg kan ta meg en øl, eller et glass vin fordi det er godt, til god mat. Jeg kan dra på sammenkomst med venner. Ta en øl, og så drikke saft resten av kvelden fordi jeg velger å gjøre det, med tanke på hva jeg skal.. Man skal ikke måtte ha en unnskyldning for å ikke å drikke. Men man har jo som oftest en forklaring. Si det som det er. Ikke skjul noe. Du vil få respekt for at du er ærlig.

De som evt hyler og skriker. Kanskje prøver å henge deg ut for slikt. Det er disse som faktisk tenker mest på at du ikke drikker. De blir usikre, og litt sjalu fordi de ikke har et slikt mot.

Ordet fest for meg er først og fremst sammenkomst av mange gode venner. Mat og gøy. Ofte følger det drikke med på slike sammenkomster. Men det er helt frivillig å la være.

Viktigst for en bra fest, er masse glade mennesker. Om jeg ikke drikker på en fest, som kanskje blir veldig mye fest for endel. Så pleier jeg å trekke meg tilbake når den seriøse og vanlige stemningen avtar sånn rundt midnatt.

Da har jeg hygget meg med gode venner. Og på tide å gjøre meg klar til neste dags aktiviteter..
Lykkefølelse hos meg kommer gjerne når jeg har gjort andre glade. Da får jeg en god følelse inni meg..