tyskland.jpgAlkohol-eksesser blant barn og unge ender stadig oftere på sykehus. 26673 gutter og jenter i alderen fra ti til 19 år er i 2012 innlagt i sykehus og blitt behandlet på grunn av sterk beruselse. Dette er flere enn noen gang siden statistikken ble etablert for 12 år siden, melder Statistisk Sentralbyrå i Wiesbaden.

      Framfor alt er det flere jenter og unge kvinner som er blitt innlagt i sykehus, ifølge statistikken. Og tre fjerdedeler av de aktuelle barn og unge var fremdeles mindreårige – tre prosentpoeng mer enn i 2011.

      Pr. 100 000 innbygger i aldersgruppen, ble 333 bevisstløse alkoholbrukere innlagt i sykehus, 2,4 prosent mer enn året før. Som før drikker først og fremst gutter og unge menn seg til bevisstløshet (394 av 100 1000). For jenter og unge kvinner økte antallet enda sterker, sammenlignet med året før, opp 5 prosent til 269 pr. 100 000. For gutter økte tallet «bare» med 0,8 prosent.

      Det samlede tallet av barn og unge som et blitt brakt til sykehus etter alkoholeksesser er steget hvert år, bortsett fra i 2010, sier statistikerne.

      Ifølge en rapport fra den tyske sykekassen (DAK Gesundheit) omgås først og fremst ungdom fra de østlige delstatene i Tyskland svært uomtenksomt med rusgiften. Den siste rusgiftrapporten fra forbundsregjeringen ble ferdigstilt i mai 2013. Der sies det at ungdom alt i alt drikker, røyker og hasjer mindre enn for 10 år siden. Hvis det stemmer, blir på den andre siden antallet i den lille gruppen med stordrikkere stadig større.

Kilde: DAK-Bericht:
«Komasaufen bei Jugendlichen nimmt zu»