Generelle studietilbud

Utdanning.no

Her får du hjelp til å finne fram i utdanningsjungelen. Dette skal bli startstedet for alle som er interessert i utdanning, fra grunnskolen til voksnes læring. Portal, drevet av utdannings- og forskningsdepartementet.
http://utdanning.no/

Studietilbud

denne oversikten kan du velge studiested og se hvilke utdanningstilbud de har, eller du kan velge fagområde og se hvilke studietilbud som gir utdanning innenfor området. Lagt ut av Norsk Samfunnsvitenskapelig datatjeneste.

Linker til forskning og høyere utdanning

Her hos Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste finner du linker til de fleste av høgskolene og alle universitetene. Du finner også linker til en del av forskningsinstituttene.

Uninetts Norgeskart

Uninetts Norgeskart har Uninett lagt ut et kart med oversikt over samtlige høyere læresteder og andre utdanningsressurser, med pekere til deres nettsteder.

Studieguiden

Studieguiden hevder at de er Norges mest omfattende oversikt over yrkes- og utdanningsveiledning på Internett. Her finnes en oversikt over studiesteder i Norge med adresse, telefonnummer samt oversikt over hvilke studier man kan ta på de ulike stedene, men det er ikke pekere til de enkelte studiesteders www-sider. Studieguiden gis også ut gratis i tabloidformat i begynnelsen av januar hvert år til over 100.000 brukere.

Studieretningen helsefremmende og forebyggende arbeid

Diakonhjemmets høgskolesenter

Her hos Diakonhjemmets høgskolesenter finner du studier i "Rusbehandling" og "Rusmiddelfaglig oppfølgings- og forebyggingsarbeid på kommunenivå".

Videreutdanningstilbud i rusproblematikk ved Høgskolen i Østfold

Studiet er organisert som et deltidsstudium på 60 studiepoeng. Studiet er delt i to enheter à 30 studiepoeng hvor den ene bygger på den andre. Fagplanen er basert på godkjent rammeplan av april 1995.

Studiet har som siktemål å bidra til

  1. å gi studentene en felles kunnskapsbasis som grunnlag for utvikling av helhetstenkning, samarbeidsevne og en økt tverrfaglig innsats på rusmiddelfeltet.
  2. å gi muligheter for utvikling av en handlingskompetanse som setter studentene i stand til å identifisere, vurdere og iverksette adekvate tiltak overfor ulike typer rusmisbruk
  3. å utvikle holdninger basert på økt bevissthet omkring faglige, etiske og personlige sider ved arbeid på rusmiddelfeltet.

Studiet skal være tverrfaglig og tverrsektorielt.
Les mer om studiet her.

Høgskulen i Volda - Videreutdanning i rusgiftproblematikk fordelt på 2 fem vekttalls bolker

De sier om seg selv:
"Studiet byggjer på rammeplan for Vidareutdanning i rusproblematikk, Kyrkje-, utdannings- og forskingsdepartementet, april 1995. Høgskulen legg vekt på at vidareutdanninga skal ha nær kontakt med praksisfeltet, og samarbeider med Midt-Norsk Kompetansesenter for rusfaget om rekruttering og gjennomføring.
Vidareutdanninga er retta mot fagpersonell i helse- og sosialtenesta, som arbeider med rusrelaterte vanskar på 1. og 2. line nivå, i privat og offentleg verksemd. Studiet skal vere tverrfagleg og tverrsektorielt. Ein vil søkje å nå målgrupper som har høve til å utvikle samarbeid innanfor same geografiske område."
Her finner du oversikten.

Henær-senteret

Henær-seneteret - Senter for helsefremmende tiltak i nærmiljøet, Høgskolen i Vestfold.Senteret har fire virksomhetsområder : forskning, nettverks- samarbeid, undervisning og oppdrags virksomhet. Senteret driver bl.a. en 20. vekttalls videreutdanning innen helsefremmende og forebyggende arbeid, hvor rusgiftforebygging er et viktig stikkord . Studiet er tverrfaglig og retter seg mot fagpersoner som jobber med helsefremmende og forebyggende arbeid innenfor offentlig og privat virksomhet og i de frivillige organisasjonen.

Høgskolen i Tromsø - Avdeling for helsefag: Videreutdanning i rusproblematikk

Studiet er delt i to 10 vekttalls enheter - del I og del II. Del II bygger på del I, og er å anse som en fordypning.
Fagplanen forsøker gjennom sitt innhold å dekke de faglige behov som springer ut av St.meld nr. 69 (1991-92); "Tiltak for rusmiddelmisbrukere", Lov om sosiale tjenester av 1993, NOU 1995:24, St. mld. Nr 16 (1996-97) samt en rekke forskrifter og føringer som ligger til grunn for arbeid innen rusmiddelsektoren.
For å dekke både kommunale og institusjonsbaserte behov, er planen bygget opp rundt både teoretisk fordypning, utvikling av reflektert forhold til egne praksiserfaringer og rundt økning av handlingskompetanse.

Studiet har som siktemål å utvikle en handlingskompetanse som integrerer teoretisk og praktisk kunnskap, verdier og holdninger.