Det antas at fylledrikking innvirker på et kritisk stadium når de gjelder utvikling av hjernen - og  problemet kan også bli alvorligere med alderen. Forsker Thomas Heffernan sier: "Det er bevist at overdreven alkoholbruk og fylledrikking i særdeleshet svekker de delene av  hjernen som støtter opp om hverdagshukommelsen. Disse tenåringene svekker ikke bare hukommelsen, men ettersom hjernen er i fortsatt utvikling, kan de her lagre seg opp problemer for framtiden"

Dr Heffernan, som er psykolog ved Northumbria University, undersøkte alkoholeffektene på hukommelsen til ungdommer i alderen 16-19 år. Ca. halvparten av dem var stordrikkere, som i gjennomsnitt drakk 30 enheter i løpet av to påfølgende kvelder - tilsvarende en flaske brennevin - mens de andre drakk sjelden eller aldri.

Ungdommene, som alle gikk på skole eller universitet i Nordøst-England, ble spurt hvor ofte de hadde glemt ting de hadde planlagt eller hadde behov for å gjøre, som f.eks. å lukke døra, møte en venn eller poste et brev. De ble også spurt om å spille et PC-spill som gjorde det nødvendig for dem å huske og fullføre oppgaver samtidig som de gikk bortover en fiktiv gate, som et mer objektivt mål på hukommelsessvekkelse.

Stordrikkerne presterte merkbart svakere i PC-spillet, og fullførte opp til en tredjedel færre oppgaver feilfritt, sa Hefffernan til den årlige konferansen i the British Psychological Society i Dublin. Alkoholbrukere er ikke klar over den svekkelse de kan påføre sin egen hjerne, sa han. "Det synes for meg som om de ikke er klar over den hukommelsesreduksjon som stordrikking kan føre til", sa han.

En kultur med billig, lett-tilgjengelig alkohol og en sosial akseptering av drikking, gjør saken desto verre, advarte han. Liberaliseringen av drikkeregler og tilgjengeligheten til billig børst bidrar ikke til å hjelpe til å begrense fylla, sa han.

Du kan lese en artikkel om dette i Daily Mail.

Et norsk oppslag om saken kan du lese på Side 2