- Min viktigste arbeidsoppgave for russen i Hordaland er å planlegge en tryggest og morsomst mulig russetid for alle i samarbeid med politi, Trygg Trafikk, fylket og selvfølgelig russen selv, proklamerer Stellberg. Hun ser på samarbeidet med de andre partene i russerådet i Hordaland som et tiltak som fører til en bedre og mer positiv russefeiring..

- Jeg har stor tro på at holdningsarbeidet Hovedstyret gjør i samarbeid med politiet og Hordaland fylkeskommune, i stor grad er med på å bidra til at russen får mest mulig positivt å se tilbake på. Politiet er på ingen måte en festbrems for oss, men til hjelp og trygghet for alle, forteller Stellberg.

Må høre på russen

Stellberg uttrykker stor tilfredshet i forhold til samarbeidet med blant annet politi og fylkeskommune. Hun understreker viktigheten av at russen blir hørt.
- Jeg er fornøyd med arbeidet og samarbeidet vi har fått til i år, og håper dette kan fortsette de neste årene. Det er veldig viktig at Hordaland fylkeskommune og de andre instansene hører på det russen har å si, og kommer med råd, påpeker Stellberg.

Hun har tro på at informasjon om alkohol vil ha en positiv virkning på russefeiringen.
- Jeg tror ordningen med russeguiden fra Hordaland fylkeskommune er med på å bevisstgjøre hvordan alkohol påvirker kroppen og omgivelsene rundt deg, mener Stellberg

For Stellberg er det å ha moro med venner og kjente høydepunktet når russefeiringen begynner i mai. - Det beste med å være russ må være samholdet med gamle og nye venner. Gjennom russetiden vil vi få positive og gøye opplevelser som vi kan se tilbake på resten av livet, sier Stellberg.