– Vinen stod på bordet under middagen, og de syklistene som ville, forsynte seg gjerne med et glass, sier Dag Otto Lauritzen i den samme artikkelen. – Jeg vet om mange sportssjefer som har totalforbud når det gjelder alkohol for utøverne, mens andre aksepterer at det er et glass til maten. Nå er det ikke så stor forskjell lenger på det vi er vant til i Norge og det vi møter i utlandet. Jeg tror heller ikke det er mange idrettsfolk som er så nøkterne som syklister når det gjelder alkoholinntak, sa Dag Otto Lauritzen til Aftenposten. 

”Godt av en fest”
Bjørnar Ustad Kristensen, som er Norges fremste på 3000 meter hinder, mener det er sunt for idrettsutøvere å blåse ut litt av og til, ifølge den samme artikkelen i Aftenposten.
– Selv om vi er idrettsfolk, har vi godt av en fest i ny og ne. Toppidrett går mye på trivsel. Å ta seg en fest iblant tror jeg er sunnere enn å være for seriøs hele tiden, sier Ustad Kristensen, som først og fremst legger slike utenomsportslige økter til etter sesongslutt. Dagen derpå holder han seg borte fra harde treningsøkter, men tar gjerne en rolig langtur.
– Jeg tror ikke det er noe i at du settes langt tilbake i treningsarbeidet hvis du drikker litt alkohol. Det handler først og fremst om sunn fornuft, sier han.
 
”Vil ikke ødelegge formen med en fest!”
Håndballspiller Camilla Herrem i Byåsen, kan ta seg et glass eller to med gode venner. Men det er helst etter sesongslutt eller etter store mesterskap, fremholder hun til Aftenposten.
– Under sesongen har jeg ikke lyst til å ødelegge den gode formen med en fest, og jeg foretrekker heller å slappe av på sofaen eller gå på kino hvis det er frihelg. Men spillere må gjerne ta seg et glass øl. Poenget er at det ikke må gå ut over prestasjonen, sier Camilla Herrem til Aftenposten.
 
Mange fikk sikkert med seg Thor Hushovds glade champagne-feiring av en etappeseier under Tour de France i år. Resultatet var ikke like bra dagen derpå.
– Jeg følte meg tung i bena, forklarte han til media. Ikke skal vi ha sagt at det var champagnens skyld, men tanken streifet oss….