Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Cannabisforskning

Cannabisforskning

morland-100

Ny kunnskap om cannabis og bilkjøring

Forskning:

Professor i farmakologi ved Statens Folkehelseinstitutt, Jørg Mørland, holdt et innlegg på FMRs fagdag om cannabis. Han gjennomgikk hva forskningen nå vet om økt risiko for den enkelte ved kjøring i cannabis-påvirket tilstand, og hvilken folkehelserisiko dette utgjør.
Les mer...
Liliana Bachs

Vet vi alt om cannabis’ virkninger?

Forskning:

07.mai.2009
Liliana Bachs er overlege og forsker ved Folkehelse-instituttet. Hun var en av innlederne på FMRs fagdag om cannabis, og la fram kunnskap om cannabis’ effekt på hjertet, hjernen, kognitiv evne og psykisk helse.
Les mer...
Hauge

Hasj i norsk, historisk perspektiv

Forskning:

07.mai.2009
På FMRs fagdag om cannabis den 14. november 2008 holdt kriminolog og forsker ved SIRUS, Ragnar Hauge en innledning om hvordan bruken av hasj og marihuana har utivklet seg i Norge.
Les mer...
narkobilde-100

Sammenhenger mellom cannabis og kreft

Forskning om rusgiftbruk

19.oktober.2005
Hos marihuanarøykere finner man 4-5 ganger mer tjære i lungene og høyere forekomst av unormal knoppskyting av celler enn hos tobakksrøykere. De har også større grad av av flimmerhårsceller omdannet til skinnlignende celler, opphopning av betente celler og unormale cellekjerner. Skinnlignende celler og unormale cellekjerner finner man i forstadiene til lungekreft.
Les mer...

Marihuana ikke effektivt i behandling av Epilepsi og MS

The Lancet:

04.august.2004
To kanadiske undersøkelser (brukernes egne oppgaver) viser at mange epilepsi- og multippel sklerose-pasienter medisinerer seg selv med marihuana. Men det er lite vitenskapelig dokumentasjon for effektiviteten overfor de nevrologiske symptomene, skriver medisintidsskriftet The Lancet.
Les mer...

Tegn på tidlig cannabisbruk

Ny amerikansk undersøkelse:

30.juni.2004
Ni ulike tegn skiller skoleelever som har brukt marihuana før de fyller 15 fra dem som ikke har det, ifølge en ungdomsundersøkelse fra Maryland.
Les mer...