Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Nyheter om forebygging

FMR krever økt forebygging i skolen

Høring om Stortingsmelding 30 (2011-2012) i Helse- og omsorgskomiteen

24.oktober.2012
FMR deltok den 16. oktober i høring i Stortingets Helse- og omsorgskomite i forbindelse med Stortingsmelding nr. 30 - (2011-2012) vedr. alkohol, narkotika og doping. FMR var særlig opptatt av rusgiftforebygging i skolen, av passiv drikking, av narkotikapolitikk generelt og av overdosedødsfall spesielt.
Les mer...
ogthomassen-100

Mer Jentesnakk

17.januar.2008
Astrid Henriksen og Heidi Thommessen, Asker kommune, har utviklet en gruppemetode for å samle unge jenter til snakk om vanskelige, rusgiftforebyggende temaer. Prosjektet er kalt ”Mer Jentesnakk” og tar utgangspunkt i håndboken ” Jentesnakk – en håndbok i hvordan jobbe med jenter i gruppe” (Thommessen og Henriksen, Borgestadklinikken 2006). Det har vært stor interesse for håndbo...
Les mer...

- Store habilitetsproblemer ved rapporten

"Forebyggende innsatser i skolen"

25.oktober.2006
Den nye evalueringsrapporten "Forebyggende innsatser i skolen" har skapt sterke reaksjoner i mange miljøer som driver med rusgiftforebygging. Det eneste rusgiftrelevante programmet som fikk god karakter er utviklet av ansatte ved Nord-Norsk kompetansesenter, samtidig som programmet er evaluert av -nettopp- ansatte ved Nord-Norsk kompetansesenter.
Les mer...

Hvilke forebyggingsprogrammer i skolen virker?

Ny evalueringsrapport:

13.oktober.2006
Det finnes forebyggingsprogrammer i skolen med dokumentert virkning. Men hvilke? Dette forsøker en ny rapport som nå er overlevert Kunnskapsdepartementet/Helse- og omsorgsdepartementet å gi svar på. En forskergruppe har vurdert 29 opplæringsprogram om problematferd og rusgiftforebyggende arbeid.
Les mer...

Ny ungdomskampanje mot alkohol

"Rolig nå"

28.mai.2006
Nå iverksettes en kampanje rettet mot ungdom i alderen 13 til 19 år, med målsetting å utsette alkoholdebuten og redusere drikking blant ungdom. Det er Alkokutt som gjennomfører kampanjen, i samarbeid med 40 ungdommer i alderen 16 til 20 år fra 20 kommuner.
Les mer...