Gå til Kvinnenettverket her.

Innlegg på seminaret

En rekke interesserte deltakere fra kvinneorganisasjonene og andre organisasjoner fikk høre likestillingsombud Bente Gangås, som mente det var spesielt interessant å se på rusgiftproblematikk i forbindelse md den dobbelte stigmatisering av kvinner i voldssituasjoner, i forhold til kriminalitet, prostitusjon, men også i forhold til omsorg for barn. Kvinner med avhengighetsproblemer er redde for å ta kontakt med barnevernet, fordi de er usikre på hva som vil skje med deres fortsatte rett til å ha omsorg for barna, mente hun.

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk var opptatt av hvordan man kunne hjelpe jenter med rusgiftproblemer. Et positivt utfall av inngrep vil avhenge av : Tidspunkt for inngrep: jo tidligere , jo bedre, av behandlingsform, rehabiliteringsform og om de samlede tiltak er tilstrekkelige og egnet for jentas totale problemkompleks.

Förbundsordförande, Christina Petterson fra Kvinnornas Samarbetsråd i Alkohol- og Narkotikafrågår, KSAN, uttrykte glede over at kvinnene nå skal få sitt eget samarbeidsnettverk for alkohol- og narkotikaspørsmål i Norge, og gledet seg til å samarbeide med dette. I Sverige har man deltakelse fra 31 ulike kvinneorganisasjoner , og har påvirket rusgiftpolitikken i kvinnespesifikk retning i en rekke saker, f.eks. når det gjelder egne behandlingstiltak for kvinner, forebyggng i jentegrupper og tiltak overfor innsatte.

Forbundet Mot Rusgift er nå drivkraft i etableringen av et tilsvarende kvinnenettverk som KSAN i Norge, og startdagen hvor nettverket skal stiftes er fastsatt til 14. februar 2008, opplyste prosjektleder, Anne-May Hogsnes, som leder dette arbeidet.

Nedenfor finner du presentasjonene til forbundsleder i FMR, Knut T. Reinås om bakgrunnen for prosjektet, til Beate Gangås, Ragnhild Bjørnebekk og Christina Petterson.

Musikk i fengsel og frihet

Et kulturinnslag fra rockegruppa "Musikk i fengsel og frihet" formidlet noen av de tanker kvinner gjør seg når avhengighetsproblemer og kriminalitet har ført dem i konflikt med samfunnet, og barna og andre pårørende også lider.

Er du interessert i kvinnenettverket?

Har du spørsmål kan du sende dem til post@fmr.no

Presentasjoner fra seminaret: