Organisasjonene som har sluttet seg sammen i Alkohol- og Narkotikaforum (ANF), hevder at det ikke er faglig eller juridisk grunnlag for et slikt tiltak i Oslo.

– Etablering av et sprøyterom innebærer en faktisk legalisering av innehav og bruk av heroin. Det kan ikke politikerne skyve fra seg ansvaret for under dekke av at det er et prøveprosjekt, sier leder av ANF, Tove Schei.

- Nå må myndighetene ta til vettet, sier leder i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, Jon Storås. – Vi ønsker oss boliger og andre lavterskeltiltak som kan bidra til rehabilitering, ikke tiltak som bidrar til å holde stoffavhengige fast i en uverdig situasjon.

- Vi har lenge hevdet at et sprøyterom i Oslo eller andre steder er uforenlig med en restriktiv narkotikapolitikk. Det vil også danne grunnlag for nye legaliseringsframstøt. Det neste vil bli forskrivning av heroin. Vi krever at myndighetene stopper galskapen nå, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås. - Narkotikaproblemet er i ferd med å bli en alvorlig sikkerhetsrisiko for hele samfunnet, og vi trenger en aktiv politikk mot - ikke en politikk for mer akseptering av narkotika.

Brevet til Sosialminister Ingjerd Schou, som også er sendt i kopi til stortingsrepresentantene og folkevalgte i Oslo bystyre, kan leses her.

Kontaktpersoner:
Alkohol- og NarkotikaForum: leder Tove Schei, tlf. 97 77 12 70
Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, leder Jon Storås, 99 26 10 78
Forbundet Mot Rusgift, forbundsleder Knut T. Reinås