Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Hver fjerde som har hatt cannabis-utløst psykose, får schizofreni

05.juni.2023
Risikoen for å få schizofreni er betydelig blant dem som har fått rusutløst psykose en eller flere ganger, viser norsk studie på norske pasienter. De som har fått psykoser av cannabis-rus, har økt risiko for å få schizofreni. Risikoen er mye større enn om du har noen i nær familie med diagnosen. Særlig unge menn er utsatt.
Les mer...

Cannabis og hjernen

17. november kl. 18.00-19.30 Møterommet på Samfunnet, NMBU

15.november.2021
Foredrag om effekter av cannabis på hjernen
Les mer...

FMR ønsker deg et godt valg!

30.august.2021
De siste ukene har Forbundet mot Rusgift trillet terningen på valgprogrammet til stortingspartiene. Til tross for at det har vært stort spenn i hvilket terningkast partiene har fått er FMR glad for at samtlige partier har funnet stor plass til narkotikapolitikk og/eller alkoholpolitikk i sine programmer. Denne uken kommer vi med våre betraktninger, og hvilke saker vi mener burd...
Les mer...

En mulig folkehelsekrise

Overdosedødsfall

19.juli.2021
Nye tall for narkotikautløste dødsfall ble nettopp offentliggjort av FHI, med et høyere antall enn de fleste årene på 2000-tallet. 324 døde i fjor, 49 flere enn i 2019. Det er både triste og bekymrende tall. Heroindødsfallene kan se ut til å stige, til 75, noe som er 21 flere enn året før. Den sterke økningen i fjor tror FHI kan ha å gjøre med forekomsten av ekstra sterk heroin...
Les mer...

Dem rusreformen glemte

Om narkotikaavhengige i fengsel

20.mai.2021
Undertegnede har et innlegg i Klassekampen i dag 20.05, men siden det ligger bak betalingsmur, legger jeg det ut her..
Les mer...

Nei til mer liberal alkoholpolitikk

Uttalelse fra FMRs årsmøte 2021

03.mai.2021
FMR diskuterte på sitt årsmøte de alkoholpolitiske forslagene som Høyre legger fram på sitt landsmøte om to uker, og vedtok å sende en uttalelse til ulike organisasjonsledd i Høyre. 
Les mer...

Narkotikarelaterte dødsfall.

Uttalelse fra FMRs årsmøte 24. april:

30.april.2021
På sitt årsmøte den 24. april diskuterte Forbundet Mot Rusgift hva som kan gjøres for å motvirke overdoser, og vedtok å sende følgende uttalelse til helseministeren, helsedirektøren og direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg:
Les mer...