Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 119 - Rusmidler i 50 år

Tidsstkriftet Mot Rusgift har skiftet navn til RUSFRI. Denne utgaven heter Rusmidler i 50 år.

knut-lite

Leder: Rusfri

Vi har gleden av å presentere tidsskriftet Mot Rusgift under nytt navn, som «Rusfri», Tidsskrift for Fellesskap, Menneskeverd og Rusfrihet.

Les mer...
Gutt som røyker

Narkotikatrender blant ungdom

Det har i et par år vært en diskusjon om politiets tilnærmingsmetoder i narkotikasaker, bl.a. om organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening, NNPF og deres aktivitet i narkotikafeltet. Foreningen har i år skiftet navn til Norsk narkotikaforebyggende forening (NNF). I den anledning er det også blitt brukt argumenter som av og til vitner om dårlig oversikt over hvordan...

Les mer...
Gutt i rådgivning

Ruskontrakter og narkotikabruk

Tall fra FHI viser en økende trend til bruk av cannabis blant unge jenter, og en sterk økning i bruk av kokain blant unge mennesker. Norge klatrer nå oppover den europeiske forbruksskalaen.

Les mer...
Hjertesykdom

Virkningen av alkoholforbruk på hjerte-helse

I en ny policy-oversikt utfordrer World Heart Federation (WHF) den utbredte oppfatningen om at å drikke moderate mengder alkohol kan redusere risikoen for hjertesykdom og krever presserende og avgjørende tiltak for å takle den voldsomme økningen i alkoholrelatert død og funksjonshemming over hele verden.

Les mer...
Drink

Økt fokus på forebygging av alkoholproblemer

Organisasjonen FMR: Felleskap - Menneskeverd - Rusfrihet, (tidligere Forbundet Mot Rusgift) har på sitt årsmøte den 25. mars drøftet alkoholutfordringene i forbindelse med regjeringens varslede forebyggings- og behandlingsreform.

Les mer...
Mann som røyker og drikker

Er moderat drikking sunt?

Er moderat drikking bra for deg? Til tross for det du har lest, sannsynligvis ikke. Som en moderat alkoholbruker vil jeg desperat tro at moderat drikking er bra for meg. 1. januar, da mange av oss (inkludert meg) kutter ned på alkohol, virker som et godt tidspunkt å se om det faktisk er slik.

Les mer...
Hender og mobiltelefon

Alkohol som voldsårsak

Til alle tider har det vært en sannhet at når alkoholen går inn går vettet ut. Det kan være mange meninger om hvorfor dette skjer, hvor ofte det skjer og hva som skjer. Ett aspekt av dette er sammenhengen mellom alkoholbruk og vold.

Les mer...
Mennesker som spiser og drikker

Nye kostholdsråd og alkohol

I arbeidet med den nye nordiske kostholdsrådene har utkastet til anbefalinger om alkoholbruk blitt skjerpet betraktelig. Nå bikker det i retning av å anbefale avhold. Siden utvalget startet arbeidet med kostholdsrådene har de foreløpige konklusjonene deres blitt endret flere ganger underveis.

Les mer...